Ana Sayfa Güncel, Manşetler, Siyaset 5 Eylül 2013 10048 Görüntüleme

ÇUBUKLU SOSYETE ÇARŞISI AÇILDI. İŞTE İSTİHDAM!..

Daha önce haftada bir gün “sosyete pazarı” olarak açılan ve altı gün kapalı olan mekân, mahkeme kararı ile boşaltılarak “Çubuklu Sosyete Çarşısı” olarak, sabit dükkânlar halinde ve her gün olmak üzere yeniden açıldı.

Beykozlu işletmeci, mekan ve arazi sahibi Mustafa Yeşilbaş tarafından aylar süren titiz bir çalışmayla kurulan çarşıda;  170 dükkan ve 102 vergi mükellefinin yanı sıra 340 kişiye de istihdam kapısı açıldı.

 

Dualarla açılış yapıldı.

Başta Beykoz olmak üzere İstanbul’un çeşitli semtlerindeki insanların ilgilenip alışveriş yaptığı gözlenen Çubuklu Sosyete Çarşısının açılışı oldukça yoğun geçti.

Çubuklu Camii İmamı Muharrem Uzun tarafından okunan dualarla ve ardından kesilen kurbanla açılışı gerçekleştirilen Sosyete Çarşısına vatandaşların ilgisi dikkati çekti.

Birebir görüştüğümüz birçok vatanda, çarşının açılışından oldukça memnunlar. Bölgeye bir canlılık geldiğini söyleyenler, “en önemlisi iş imkânı doğdu, bu dükkânlarda gençlerimiz de iş bulabilecek” dediler.

Sosyete Çarşısının açılışında bulunan CHP Beykoz Belediye Başkanı aday adayı Hızır Yılmaz, esnaf ziyaretinde bulunarak “hayırlı olsun” dedi, yerel basınla sohbet etti.

Mustafa Yeşilbaş bir gün önce basın toplantısı yaptı.

Mustafa Yeşilbaş, bir gün sonra  açılışı yapılacak olan Sosyete Çarşısı hakkında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Dünden bugüne hayatından kesitler sunan Yeşilbaş çarşı kurma fikrinin nereden geldiğini anlattı.

Bu benim hayalimdi…

2017 de yapılacak bir yasa ile sokaklardaki pazarların yerine modern pazarların kurulacağını hatırlatan Yeşilbaş, “Biz bunu dört yıl önce yaptık. Bu ihtiyacın dört yıl önce farkına vardık. Buradan binlerce kişi ekmek yiyecek, para kazanacak ve evlerine ekmek götürecek.  Bu benim hayalimdi ve bu bana mutluluk veriyor.”

340 kişiye istihdam sağlanıyor…

170 dükkân ve 102 vergi mükellefi olduğunu belirten Yeşilbaş en az 340 kişinin istihdam edileceğini öte yandan %60 kadın istihdamına katkıda bulunacağını söyleyerek bu vesileyle kadınların evlerine katkıda bulanacağını ifade etti. Sosyete Çarşısı gibi bir yere Beykoz halkının ihtiyacı olduğunu vurguladı. Yeşilbaş  “Beykoz Halkı alışveriş için neden başka yerlere gitsin. Kadıköy, Ümraniye ve benzeri yerlere bunun için gidenler var.  Bu yüzden her türlü imkânı ulaşımı otoparkı düşündük, her türlü katkıda bulunduk” dedi.

Bir şeyler bilmek isteyen varsa bana sorsun!

Mustafa Yeşilbaş basında yer alan asılsız haberler içinse şunu söyledi : “Yerel basın sayesinde insanlar dertlerini dile getiriyor. Biz de bunu yaparak haklılığımızı açıklıyoruz. Doğru bir iş yaptığıma inanıyorum. Bir şeyler bilmek isteyen varsa bana sorsun, yanlış haber yapan insanlar keşke bana sorsalardı” diye ekledi.  Hakkında yazılanların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Yeşilbaş, “Vurgun yapmış birine benziyor muyum ”diyen ve bu konuda çok rahatsız olduğunu ifade eden Yeşilbaş’ın anlatırken duygulandığı, gözlerinin dolduğu ve bu konuda bir hayli rahatsız olduğu gözlerden kaçmadı. Ayrıca çarşı esnafının da basında çıkan haberlerden dolayı rahatsız olduğunu sözlerine ekledi.

Birçok zorluklar badireler atlattım!

Sosyete Çarşısı ile ilgili olarak mahkemelik olduğu yönünde söylentiler üzerine “Pazar kapandıktan sonra tahliye oldu mahkemeyle hiç ilgimiz yok yazıldığı gibi değil. Bugüne kadar değişik işlerle uğraştım inşaatla uğraştım, döviz bürosu açtım fakat işlerim kötü gitti. Birçok zorluklar badireler atlattım. Bankadan kredi aldım. Borç içine girerek burayı açtım. Vurgunla talanla açmadım. Aileden kalan bir yer burası. Bu konu ile ilgili yanlış haber yapanlar bana sorsalardı keşke. 61 yaşındayım Beykoz’da doğdum büyüdüm, Beykoz çocuğuyum. Hep iyi şeyler yapmaya çalıştım” dedi.

Tarımsal araziden çıktı ve arsaya döndü.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yeşilbaş, hakkınızda yazılan asılsız haberlerden dolayı yasal bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz sorusu üzerine, “Hiçbir şey yapmayacağım, herkes lehimize yazı yazmaz, aleyhimize de yazanlar olur” dedi.

 

Son olarak arazinin tapu durumu ile ilgili basını aydınlatan Yeşilbaş, “Beykoz da nerenin ruhsatı var ki, arazi tarım arazisi idi ve yol geçiyordu. Tarımsal araziden çıktı ve arsaya döndü. Belediyeden bununla ilgili bize yazı geldi.” diyerek Ruhsatla ilgili gereken yerlere başvurduğunu dile getirdi.

 

Yeşilbaş, 40-50 civarında dükkanlardan teminat olarak beşer bin lira alındığınıi dükkanların devrinde ya dabırakılması durumunda bu paraların iade edileceğini belirterek “alınan paralar kesinlikle hava parası değildir” sözlerine ekledi.

 

Kavacık Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. Tonoğlu Plaza No: 3/4 - +90 532 387 73 79 - BEYKOZ - İSTANBUL

Tema Tasarım | AnatoliaWeb