Beykoz Muhtarlar Birliği, Beykoz Dernekler Birliği, Beykoz Amatör Spor Kulüpleri Birliği (BİSK) ve Beykoz Meclis Üyeleri Derneği (BEYMEZ)’den oluşan düşünce platformu çalışmalarına başladı.
Uzun süredir bir araya gelerek çeşitli toplantılar yapan platform Beykoz yerel basın mensuplarıyla buluştuğu sabah kahvaltısında Beykoz’un öncelikli sorunlarına acil çözüm istedi.
Sorunların tespitinin yanı sıra çözüm önerilerini de sunan platformda, her kurum bir konuyu gündemine aldı.
Ulaşım, imar planları, eğitim araştırma hastanesi, Marmara Üniversitesi Spor Akademisi, öğrenci yurtları, yüksek kiralar, konut eksikliği gibi konulara yönelik değerlendirmeler yapılan toplantıda, her kurum Beykoz’un farklı bir sorununa yönelik yapmış olduğu çalışmayı kamuoyu ile paylaştı.
Beykoz Meclis Üyeleri Derneği (BEYMEZ) Başkanı Erdal Öztürk, Beykoz’un ulaşım sorunları arasında yer alan metro söylemlerini gündemine alırken, Beykoz Muhtarlar Birliği Başkanı Sedat Altun, mülkiyet sorunlarını, Beykoz Dernekler Biriliği Dönem Başkanı Mehmet Uzun, eğitim araştırma hastanesine yönelik kamuoyu oluşturmak adına yürütülen çalışmaları anlattı.
Beykoz Dernekler Birliği Başkan Yardımcısı Erdal Uzuner’in, imar planlarını ve barınma konularını değerlendirdiği toplantıda BİSK Başkanı Asım Özdemir’de Marmara Üniversitesi Spor Akademisi’nin Beykoz’daki spor camiasına katkılarını, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Sedat Altun’da Rüzgarlıbahçe’de mahkemeleri devam eden bölgeleri gündemine aldı.
Beykoz Dernekler Birliği Başkan Yardımcısı Erdal Uzuner, Beykoz’da 5 bin kişilik bir yurt yapılması gerektiğini ifade ederek, bölge olarak ise Çiğdem, Çubuklu ve Kavacık mahallelerini önderdi.
Uzuner şöyle konuştu:
“Tokatköy, deprem açısından riskli bir bölge. Beykoz için kentsel dönüşüm çok önemli. Tokatköy Kentsel dönüşüm Proje alanının mülkiyeti Beykoz Belediyesi’ne ait. Beykoz Belediyesi burayı vatandaşa satabilirdi. Bugünün koşullarında m2’sini 2 bin TL’den aşağıya satamaz. Çünkü kanun rayiç bedel diyor. Bu bedelin altında hiçbir belediye buna imza atamaz. Uzuner, projeyi imzalayıp kiraya giden vatandaşların da projenin başlaması için beklediklerini ve çoğunluğun hakkının da savunulması gerektiğini ifade etti.
BEYMEZ Başkanı Erdal Öztürk’de yazılı olarak yapmış olduğu açıklamada, “Her seçim döneminde siyasiler “Tamam metroyu getireceğiz” demişlerdir. Beykozluların duyguları istismar edilmiştir. Metro ile Beykoz yönüne İBB’nin hiçbir çalışması bulunmamaktadır. Proje aşamasında dahi yoktur. Aynı şekilde Ulaştırma Bakanlığı’nın da metro çalışmalarında maalesef Beykoz yoktur. Ekrem İmamoğlu’nun metronun Beykoz’a geleceği sözü kulaklarımızı tırmalamaktadır. Murat Aydın’ın gelmesi yetişmez ama en azından temelini attıracağız sözü tazeliğini korumaktadır. 250 bin nüfuslu Beykoz’un yüzde 80’i Kavacık üzerinden çıkış yapıyor. Mevcut projelerden yakın olanından bir durak istasyonu Kavacık’a alınamaz mı? Bu çok mu zor. Bunu yapmak Beykozluya bir hizmet, verilen sözlerin yerine getirilmesinde bir mecburiyet yok mudur?” diye konuştu.
BİSK Başkanı Asım Özdemir, “Biz Beykoz’da’ yaşayan insanlar olarak Boğaziçi Üniversitesi’nin Beykoz’a getirilmesine her hangi bir itirazımız yoktur. Tam aksine bundan memnuniyet duyarız. Üniversitenin Beykoz’a gelmesi Beykoz’da yaşayan halkımızın ve esnafımızın yüzünü güldürecektir. Bizlerin itiraz ettiği nokta dünyada ve Türkiye’de markalaşmış olan Spor Bilimleri Fakültesinin Beykoz’dan gönderilmesidir.” dedi.
Toplantıda BİSK Başkan Yardımcısı Şeref Kurtuluş, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Soğuksu Mahalle Muhtarı Muammer Aydınoğlu ve Beykoz Girssunlular Derneği Başkanı Hayrullah Usta’da hazır bulundu.