Beykoz Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda,BİSK (Beykoz Amatör Spor Kulüpleri Birliği) ve Beykoz Belediyesi tarafından ‘Beykoz’da Sporun Dünü Bugünü ve Yarını’ çalıştayı düzenlendi.
Beykoz Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Beykoz Eski Belediye Başkanı Muharrem Ergül moderatörlüğünde düzenlenen çalıştaya, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, İlçe Spor Müdürü Bülent Küçük,MarmaraÜniversitesi ve Türk Alman Üniversitesi akademisyenleri,Beykoz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu Müdiresi ve Beykoz Özel Sporcular Spor Kulübü Başkanı Şevin Yelsevi, spor yazarları, antrenörler, Beykoz Amatör Spor Kulüpleri Başkanları, muhtarlar, BİSK Derneği üyeleri, spor camiasının temsilcileri, Beden Eğitimi öğretmenleri, siyasi partilerden temsilci müzakereciler, sanatçılar ve sporseverler katıldı.
Çalıştayda, Beykoz’da sporun dünü, bugünü ve yarını ele alınarak, Beykoz’un yaşanmış, yaşanan ve yaşanacak olan spor tarihini konunun uzmanı akademisyenler ve spor adamları aracılığıyla dinlemek ve yeni sonuçlara ulaşarak faydalı eserler ve projeler çıkarılması amaçlandı.
İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan programda sırasıyla protokol konuşmaları, sporun tarihsel gelişimi, spor camiasının sorunları, öneriler ve kulüp çalışmaları değerlendirildi.
Muharrem Kaşıtoğlu, “Beykoz Stadı Yeniden Yapılacak”
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in adına çalıştaya katılan Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, Beykoz Belediyesi Spor Kulübü Başkanı seçilmesinin ardından spor kulüpleriyle yaptığıilk toplantıda futbol şubesinin kapatılması talebinin geldiğini ve bunu gerçekleştirdikten sonra diğer spor dallarına ağırlık verdiklerinin altını çizdi.Kaşıtoğlu, “Beykoz Belediyespor olarak diğer branşlarda oldukça başarılı bir görüntü çizdik. Hentbol Takımımız önce 2 ardından 1.Ligi namağlup şampiyon tamamladı. Şu anda da süper ligde ilk sıralarda yer almakta. Tekvandodan şampiyon sporcularımız çıkmakta, keza diğer branşlardan da” diye konuştu.Beykoz Stadının TFF ile ortaklaşa yapılacak bir çalışmayla yeniden yapılacağını ve bunun içinde kulüp müzesinin de yer alacağını hatırlatan Kaşıtoğlu, ihale sürecinin yakında tamamlanacağı bilgisini verdi.
Beykoz İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bülent Küçük konuşmasına 15 Temmuz’da ülke olarak zor bir süreci atlattıklarını hatırlatarak başlarken, “Beykoz’da o gün ve ardından gelen günlerde yapılan demokrasi nöbetlerinde Beykoz İlçesi Spor Camiasının Yönetici, sporcu, antrenörü ile hazır bulunmasının takdire duran bir dik duruş olduğunu söylemek isterim” diye konuştu. Küçük ardından ilçedeki sportif faaliyetleri, Osmanlı döneminden günümüze uzanan süreçte rakamsal boyutlarla desteklediği bir konuşmayla dinleyicilere aktardı.
Çalıştaya ev sahipliğini yapan Beykoz ÜniversitesiRektörü Prof. Mehmet Durman ise yaptığı konuşmada, kısa bir süre önce üniversite olarak değişim süreci yaşadıklarının altını çizerek üniversite haline gelme süreci, mevcut faaliyet ve konumları ile ilgili bilgiler aktardı. Prof. Durman, üniversite haline gelmelerinin ardından topluma açık ilk toplantılarının bu çalıştayla gerçekleşmesinden de ayrıca mutluluk duyduklarını söyledi.
BİSK Başkanı Asım Özdemir: “Beykoz’da Böyle Bir Çalıştay Gerekliydi“
BİSK Başkanı Asım Özdemir “Spor, Beykoz’da yaşayan her birey için hayatının bir parçası vazgeçilmezi olmuş. Beykoz, sporda tarihi başarılara imza atmış. Bu sebeple konusunda uzman akademisyenlerle ve spor adamları ile birlikte topluma bilgi aktarmak ve önümüzdeki döneme dair ışık tutmak açısından Beykoz’da böyle bir çalıştayın gerekli olduğunu düşünerek yola çıktık ve büyük destek gördük. Spor kamuoyunu burada ağırlamaktan mutluyuz.” dedi.
Çalıştayda ilk konuşmayı Beykoz Spor Marşının Bestecisi-Söz Yazarı eski sporculardan Mekin Çetinöz yaptı. Eski spor dolu günlerinden, anılarıylasüslediği bir anlatım yapan Çetinöz, Beykoz Marşı’nı yapmasının kendisi için çok kıymetli olduğunu ve bunu tüm Beykozlulara armağan ettiğini söyledi.
Ardından Beykoz’da bir Beykoz Spor Vakfı kurulması ve spora yönelik çalışmaların onun gözetiminde gerçekleşmesi önerisinde bulunan Spor Yazarı Talip Ercan, “Beykoz’un dününde de bugününde de yarınında da Beykoz Spor Kulübünün ayrı bir yeri bulunmakta. Ben Beykoz Kulübü’nden de bir temsilcinin olmasını isterdim.Beykoz Spor Kulüp Müzesi ve Kulübün geleceği çok önemli“ diye konuştu.
Çalıştayda üçüncü konuşmacı Beykoz Özel Eğitim Okulu ve Spor Kulübü adına Şevin Yelseli oldu. Yelseli, özel eğitime gereksinim duyulmasına ilişkin doğumdan itibaren yaşanan süreci içeren bir sunum gerçekleştirdi. Yelseli, Engelli tabirini kullanmak istemediğini söyleyerek, “Ben onlar için ‘Özel Gereksinimli Bireyler’ tabirini kullanıyorum. Bunlar için de spor alanlarında yapılacak ufak değişiklikler ve ilavelerle sportif hayata katılımları sağlanabilir“ diye konuştu.Çalıştayın diğer bölümünde ise eski sporculara söz hakkı verildi.
Çalıştayda bir diğer konuşmacı ise Çubuklu Spor Kulüp Başkanı ve Beykoz Belediyesi Başkan Danışmanlarından Coşkun Tosun oldu. Tosun, Spor Kulüp Yönetimleri ile ilgili örneklerle aktarımda bulunarak, Kulüp Yöneticilerinin de eğitimden geçmesinin önemine vurgu yaptı.
Çalıştay, Siyasi Parti Temsilcilerinin ve yeni konukların katılımıyla yapılan ikinci oturumla son buldu.
Kaynak: Beykoz Belediyesi Basın Bürosu