Cam Ocağı Vakfı ve Beykoz Belediyesi’nin, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın desteğiyle hayata geçirdiği Artistin Recidence projesine katılan 8 yerli ve 12 yabancı cam sanatçısının eserleri, Beykoz Belediyesi’nde sergilenmeye başladı.
Artistin Recidence ’Misafir Sanatçı’ programıyla biraraya gelen 8 yerli ve 12 yabancı cam sanatçısı, 4 ay süren projeyle birbirinden değerli eserler oluşturdular. Galası ve ilk sergisi Tophane-i Amire’de gerçekleştirilen karma galeri 15-21 Ağustos tarihleri arasında Beykoz Belediyesi İç Avlusu’nda gezilebilecek. Sergide 18 sanatçının 30’a yakın karma eseri cam tutkunlarının beğenisine sunuldu.
Sergi açılışı dolayısıyla düzenlenen törene, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Cam Ocağı Vakfı Başkanı Yılmaz Yalçınkaya, Belediye Başkan Yardımcıları Muharrem Kaşıtoğlu, Mahmut Gülbasar, İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş ve STK temsilcileri katıldı.
Cam Ocağı Vakfı komitesi tarafından değerlendirilen başvurular sonucu programda; Avusturya, Almanya, İran, İsrail, Estonya, A.B.D, Çek Cumhuriyeti, Hawai ve Türkiye’den olmak üzere sanatçılar yer aldı. Dünyanın dört bir yanından katılan cam sanatçıları biraraya gelme, atölye çalışmalarıyla tecrübelerini gençlerle paylaşma ve eserlerini oluşturma şansı buldu.
İstanbul Kalkınma Ajansı, Cam Ocağı Vakfı ve Beykoz Belediyesi ortaklığıyla başlatılan projeye katılan sanatçılar; Agâh Barış Can Aksakal, Birnur Derya Geylani, Charles Lowrie, Eava Kasper, Ekrem Özen, Gamze Araz Eskinazi, Güçlü Polat, Gülin Algül, İpek Kosova, Lynn Criswell, Neguin Navabi, Meral Değer, Micheal Bishop, Michael Sinet, Ondrej Novolny, Richard Harned, Scott Chaseling, Tim Shaw, Wilhelm Vernim, Yasmin Sayınsoy özgün eserlerini sergiledi.
Başkan Çelikbilek: “Cam Beykoz’a Hayat Vermeye Devam Edecek”
Karma cam sergisindeki eserleri tek tek inceleyerek sanatçılardan yaptıkları eserler hakkında bilgi alan Başkan Yücel Çelikbilek: “Değerli cam dostları, babam cam fabrikasında çalıştığı için, bende cam işçiliğinden ekmek yiyenlerden biriyim. Cam işçiliği çok zor bir meslek, o sıcaklığın içerisinde bu güzel eserleri yapan kişilere teşekkür ediyorum. Buradaki eserlerin bir birinden ayrı hikâyesi var. Özellikle ebru sanatının cam üzerindeki etkisi farklı bir kazanım sağlamış. Gelecekteki projelere de hep birlikte yardımcı olacağız. Bu çalışmalarla Beykoz’u tekrar camla konuşulan bir yer haline getirmeliyiz. Cam bu bölgeye hayat verdi. Beykoz’un çocuklarına camı sevdirmek için ne gerekirse yapalım. Allah elinizdeki kabiliyetlerinizi arttırsın, cama hayat veren nefesleriniz güçlü olsun.” dedi.
Yılmaz Yalçınkaya: “Beykoz Eskiden Olduğu Gibi Camla Anılsın”
Cam Ocağı Vakfı Başkanı Yılmaz Yalçınkaya: “Beykoz Belediyesi ve Cam ocağı ev sahipliğinde 8 Türk 12 yabancı sanatçının katıldığı bu önemli proje ve yeni fikirlerle Beykoz’un eskiden olduğu gibi camla anılmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Kaynak: Beykoz Belediyesi Basın Bürosu