Ana Sayfa Güncel, Manşetler, Siyaset 25 Eylül 2024 138 Görüntüleme

İşçilerden hayat pahalılığı için basın açıklaması

 

Türk İş’e bağlı Toley İş Sendikası Yöneticileri Beykoz’da toplumun yaşam şartlarının iyileştirilmesi gerektiğine dikkati çekerek bir basın açıklaması yaptı.

 

Açıklama, Türk İş’e bağlı, Türkiye Otel Lokanta Dinlenme Yerleri İşçileri Sendikası (Toley İş) Genel Başkan Yardımcısı Cemalettin Kerten ve diğer yöneticiler tarafından Beykoz Hıdiv Kasrındaki Beltur Genel Müdürlük binası önünde yapıldı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beltur çalışanlarının da katıldığı basın açıklamasında, hayat pahalılığı, vatandaşların satın alma gücündeki gerileme, adaletsiz vergi sistemi, kamu işyerlerinde ücret dengesizliği, işsizlik, güvencesiz çalıştırma ve kayıt dışı mülteci istihdamı gibi sorunlara dikkat çekildi.

 

Başta işçiler olmak üzere toplumun büyük bir bölümünün yaşam şartlarının ağırlaştığına, mutlu bir azınlık dışında halkın büyük ekseriyetinin geçim sıkıntısıyla mücadele ettiğine vurgu yapılan açıklamada, işçilerin seslerini duyurmak istediği kaydedildi.

 

 

 

Sesimizi duyurmak istedik

 

İşçilerin sağduyulu davranmaya gayret ettiği ve diyalog kapılarını açık tutulduğu vurgulanan basın toplantısında, “bu duruşumuzdan bir sonuç alamadık… Sürekli sabırlı olmamız istendi. Ama bıçak kemiğe dayandı. Bundan sonra sözümüzü meydanlarda yüz binler ile söyleyeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

 

Ekonomik krizin bedelini biz ödemeyeceğiz

 

Markete, pazara, temel tüketim ürünlerine, tepeden tırnağa, her şeye her gün zam geliyor. Dün aldığımızı aynı fiyata bugün alamaz olduk. Büyükşehirlerde ev kiraları ortalamada asgari ücretin üzerine çıktı.

 

Okullar açıldı. Eğitim masrafları altından kalkılamaz bir hale geldi. Analar, babalar, ‘çocuğumuzu okula nasıl göndereceğiz’ diyor.

 

Elektriğe ve doğalgaza geçtiğimiz aylarda yüzde otuz sekiz zam geldi. Önümüz kış. İşçisi, emeklisi ‘kışı nasıl geçireceğiz’ diye kara kara düşünüyor. Kişi başına düşen gelir artıyor. Ama işçinin ve emeklinin geliri değil, sefaleti artıyor.

 

Ülkemizde gelir adaleti hızla bozuldu. İşçilerin milli gelirden aldığı pay azalırken işverenlerin payı her geçen gün artmaktadır.

 

Buradan tekrar söylüyoruz asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu, en düşük emekli maaşının asgari ücretten de düşük olduğu bir toplumda huzuru tesis etmek mümkün değildir.

 

Sosyal barış olmaz…

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beltur çalışanlarının da destek verdiği basın toplantısında, vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanı Hakan Ekiz’de yer aldı.

Kavacık Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. Tonoğlu Plaza No: 3/4 - +90 532 387 73 79 - BEYKOZ - İSTANBUL

Tema Tasarım | AnatoliaWeb