İstanbul’un en fazla sokak hayvanı nüfusuna ev sahipliği yapan ilçelerinden Beykoz’da sokak havanlarının barınma, besleme ve sahiplendirilmesine yönelik hazırlanan “Beykoz’un Sevimli Can Dostları Projesi” başladı.
Beykoz Belediyesi ve Beykoz Kent Konseyi işbirliğiyle ilçedeki sokak hayvanlarının daha sağlıklı ve mutlu yaşamasına katkı sağlamak amacıyla başlatılan projeyle ilçe sakinleri arasında hayvan sevgisi ve bilincinin artması da hedefleniyor.
Eski Kulübeler Yenileniyor
İlçe sakinlerinin gönüllülük esasıyla katkıda bulunacağı projenin ilk aşamasında sokaklara bırakılmış, tamire ihtiyacı olan kulübeler yenilenerek kullanıma sunulacak.
Ayrıca evlerinde eski kulübesi olan vatandaşlar da bağış yaparak projeye katkıda bulunabilecek.
Beykoz Belediyesi’ne ait marangoz atölyelerinde bakımı yapılarak yenilecek kulübeler, ilçe sakinlerinden gelen talepler de göz önüne alınarak mevcut ya da yeni yerlerine bırakılacak.
Can dostlara bakımlı yuvalar sağlayacak hizmetle sokaklar daha temiz bir görünüme kavuşacak. Kulübelerin yenilenmesini isteyen vatandaşlar Beykoz Belediyesi Çözüm Merkezi’nin 444 66 61 No’lu telefonunu arayarak taleplerini iletebilecek.
Kedi ve Köpeklere Yeni Yuvalar
Sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirecek projenin ikinci aşamasında sahiplendirme çalışmaları yapılacak.
Modern ve geniş tedavi olanaklarıyla çok yakında kapılarını açmaya hazırlanan Beykoz Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde yürütülecek kampanyalarla sokağa terkedilen ve tedavileri yapılan kedi ve köpeklerin sıcak yuvalarına kavuşması sağlanacak.
Besleme Odakları Cep’te
Beykoz Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının yemek ve su ihtiyaçlarının düzenli olarak karşılandığı, 35 farklı noktada kurulan, besleme odaklarına ise proje kapsamında geliştirilen cep telefonu uygulamasıyla ulaşılacak.
Sokak hayvanlarını beslemek isteyen ilçe sakinleri ilçedeki besleme odaklarının adres ve koordinatlarını ücretsiz olarak cep telefonlarına yükleyecekleri bir aplikasyonla kolayca öğrenecek.
“Beykoz’un Sevimli Can Dostları Projesi”yle vatandaşlar evlerinden arta kalan yemekler ya da kuru mamayla besleme odaklarını doldurarak çalışmalara katkı sunabilecek.
Kaynak: Beykoz Belediyesi Basın Bürosu