Kısa bir süre önce kurulan Beykoz Turizm Derneği yöneticileri Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’i makamında ziyarette bulundular.
Turizm Fuarları ve benzeri aktivitelerin bir istişare ortamı ile paylaşıldığı görüşmede, Beykoz’un turizm alanında gelecek ile ilgili planları görüşüldü. Beykoz Belediye başkanı Yücel Çelikbilek’in Beykoz’un turizm açısından ön plana çıkarılması ile ilgili her türlü çalışmanın yapıldığını ve belediye bünyesinde bir turizm birimi açılacağını söyledi.
Ergin Tüfekçi Başkanlığında Beykoz Turizm İşletmecileri Derneği yönetim kurulu üyeleri sektörde eğitimli personel sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdiler. Bunun çözümünün ise Beykoz’da turizm meslek okulunun açılmasının gerektiğini söylediler. Beykozlu gençlerin burada eğitim almasının ve stajlarını da yine Beykoz’da bulunan tesislerde yapmasının hem Beykoz gençliğine istihdam sağlayacağını hem de sektörde yaşanan eğitimli personel sıkıntısının giderileceğini söylediler. Konuya sıcak bakan Beykoz Belediye Başkanı Çelikbilek her türlü yardıma hazır olduklarını ifade etti.
Film Platosu’na gerçekleşecek olan geziye basın mensupları için bir araba tahsis edileceği bilgisi verildi. Beykoz halkının platoyu görmesi ve öğrenmesi için önemli bir adım olan ziyaret tarihi ilerleyen günlerde belirlenecek.
Yücel Çelikbilek görüşmede şu ifadelere yer verdi ; ”Geçen sene böyle bir girişimimiz oldu ama gerçekleştiremedik. Şartlar uygun olmamıştı. Bu sene tekrar oluşturabilir miyiz, ona bakacağız. Kültür bakanlığının yaptığı bir çalışmayla Beykoz Turizm Haftası oluşumu vardı. Sezon geldiğinde bu görüşleri tekrar açık halde konuşmalıyız. Anadolu Kavağın içinde bir meydan çalışmamız var. Orayı da turizme açmayı planlıyoruz. Beykoz’un belirli yerlerinde bilgi ofisleri düşünüyoruz”. Yücel Çelikbilek ayrıca gündeme gelen Baruthane çayırı ile ilgili olarak; ‘İstanbul orayı fark etse bize bırakmazdı.’ gibi bir açıklama yaparak bölgenin değerini ifade etti. Üçüncü Köprü projesinde 6200 işçi ve 1500 iş makinesinin çalıştığını ifade eden Çelikbilek, köprüde kullanılan tellerin uzunluğunu dünyanın etrafında 20 defa dönecek uzunluğa sahip olduğunu açıkladı.
Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu yaptığı konuşmada; Turizm ofisinin açılması ile ilgili bir prosedür olduğunu ve Beykoz’un turizm faaliyetlerini gerçekleştireceği ortamların bir envanterinin oluşturulması gerektiğini belirtti. Turizm faaliyetlerinin sadece restoran işletmeciliği olarak algılanmaması gerektiğini ifade eden Kaşıtoğlu, “Beykoz’un kültürel varlıkları turizmi işin bir tarafı, restoran işletmeciliğine dayalı kısım işin bir tarafı, doğa turizmi ile ilgili kısım ayrı bir tarafı. Turizm çok yönlü bir mesele, bilimsel bir çalışmanın bir sempozyum ile gerçekleşmesi lazım.”dedi.
İstanbul kalkınma ajansının desteği ile Beykoz’un İstanbul’da bir film platosu haline getirilmesi projesi de toplantıda görüşüldü. Hala devam eden projede Hollywood mantığından esinlenilmiş. Beykoz’un işlenmemiş bir mücevher olduğunun altınının çizildiği görüşmede geleceğe yönelik konuşulan diğer başlıklar ise şu şekilde; Yuşa hazretleri ve inanç turizmi, Kanlıca ile ilgili ‘Kanlıca Yoğurdu Festivali’nin ilkinin gerçekleşmesi, Karlıtepe ve Ortaçeşme’de planlanan teleferik projeleri, Türkiye’nin en eski mesire alanlarından biri olan Göksü deresinin Baruthane çayırına kadar temizlenmesi, Kanlıca-Çubuklu arası yürüme alanı projesi ve Türkiye’nin ilk dört girişli tünel projesi…
Beykoz Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluşmaktadır:
Ergin Tüfekçi (Kurucu Başkan) – (Gren House İşletme Sahibi) Yüksel Bakara – (Taç Restaurant) Alaattin Çoker (Beyaz Bahçe) – Fahri Özçelik (Şişmanın Yeri)- Muzaffer Çakır (Poyraz Sahil Balık Restaurant) – Leonardo Antoni Dohada (Cafe-Restaurant-Havuz) – Ahmet Tuncer Karakeçili (Ayşe Teyze Bağbahçe) – Sedat Başalan (Özcivelek Turizm)