Ana Sayfa Güncel, Manşetler, Siyaset 22 Şubat 2019 1261 Görüntüleme

Sultan 2. Abdulhamit Başkent Ve Devlet Ekseni’nde Anıldı!..

Beykoz Belediyesi Sultan 2. Abdulhamit’i ‘Başkent Ve Devlet’ ekseninde seminer programıyla andı.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ndeki programa, tarihçiler,  öğretmenler, öğrenciler, akademisyenler, sanatsever ilçe sakinleri katıldı.

Emekli tarih öğretmeni Emel Engin’in moderatörlüğünde, eşi Marmara Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahdettin Engin’in konuşmacı olarak katıldığı program, ilçe sakinleri tarafından ilgiyle takip edildi.

Konuşmacılar, Sultan 2. Abdulhamit’in ‘Başkent Ve Devlet’ konseptini “Bir Devrin Son Sultanı II. Abdülhamid” başlıklı konferans ile Beykozlularla paylaştı. Seminerde Prof. Dr. Engin, II. Abdülhamid dönemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Engin,  Abdülhamid’in 33 yıllık iktidar döneminde önemli icraaatlar yaptığını, bu icraatların günümüz Türkiye’sini de etkilediğini, iç ve dış politikada hayata geçirdiği uygulamalarına bakıldığında gerçek bir başarı hikâyesi görüldüğüne değindi.

62b7ff9f1460304ab1cdc91c3d51e4f4_big_r

Prof. Dr. Engin,  Sultan II. Abdülhamid hiç bir zaman padişahlık beklentisi içinde olmadığına, diğer özgün kişilik özelliklerine, ticaretle uğraştığına, Şehzade Abdülhamid’in devletin verdiği maaşla geçindiğine, ticaretle uğraşıp para kazandığına, şartların gelişmesiyle 1876 yılında peş peşe gelen hadiseler sebebiyle bir anda padişah olduğunu aktardı.

Abdulhamid’in eğitime verdiği öneme de değinen Prof. Dr. Vahdettin Engin, açtığı okullarda yetişen nesillerin Cumhuriyet’i kurduğunu, Eğitim Reformu’nun hayata geçmesiyle kadınların da eğitim imkânlarına kavuştuğunu söyledi.

Abdulhamit Döneminin hadiselerini yansıtan slayt sunumunun  yapıldığı programda seyirciler ve katılımcılar karşılıklı soru cevap şeklinde sohbet etti.

 

Kaynak: Beykoz Belediyesi Basın Bürosu

Kavacık Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. Tonoğlu Plaza No: 3/4 - +90 532 387 73 79 - BEYKOZ - İSTANBUL

Tema Tasarım | AnatoliaWeb