Beykoz Belediyesi ilçe genelindeki 100 noktaya eski ve kullanılmayan giysilerin bırakılabileceği “Giysi Kumbaraları” yerleştirdi. Çevreci kumbaralarla yılda 60 ton tekstil atığının geri dönüşümü hedefleniyor.
Beykoz Belediyesi dünyayı en çok kirleten atık türleri arasında yer alan tekstil atıklarının geri dönüşümü için “Giysi Kumbaraları” projesini hayata geçirdi.
İlçe sakinleri eski ya da giymedikleri giysiler, ayakkabı, aksesuar ve tekstil eşyalarını kumbaralara bırakarak temiz çevre ve geri dönüşüme katkıda bulunacak.
Kumbaralarda toplanan malzemeler geri dönüşüm tesislerinde iplik ve lif halinde getirilerek yeni giysilerin üretilmesinde kullanılacak.
Doğada 200 Yıl Kalıyor
Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan’ın “Sıfır Atık” Projesi kapsamında dikkat çektiği tekstil atıkları, dünyayı en çok kirleten sektörlerde petrol endüstrisinden sonra ikinci sırada yer alıyor. Çözünebilir maddelerden üretilmeyen bir tekstil ürünü doğada 200 seneye kadar kalıyor.
Beykoz’da tekstil atıklarının çöpe ve doğaya karışmasını önleyecek “Giysi Kumbaraları”yla ilçe sakinlerinin desteğiyle yılda 60 ton tekstil atığının geri dönüşüme ve ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.
Kaynak: Beykoz Belediyesi Basın Bürosu