Beykoz Üniversitesi güçlü akademik kadrosu ve yeni programları ile nitelikli büyümesini sürdürüyor. 2019 – 2020 eğitim-öğretim dönemi için hazırlıklarını tamamlayan Beykoz Üniversitesi, fakülteleri bünyesinde ‘Çizgi Film ve Animasyon’, ‘Radyo, Televizyon ve Sinema’, ‘Yazılım Mühendisliği’ ve ‘Mütercim-Tercümanlık’ın yanı sıra meslek yüksekokulu bünyesinde de ‘Eczane Hizmetleri’, ‘Ağız ve Diş Sağlığı’, ‘Optisyenlik’ ile ‘Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon’ programlarına ilk öğrencilerini alacak.
Kısa sürede yükseköğretimde fark yaratan Beykoz Üniversitesi bünyesindeki dört fakülte, iki yüksekokul ve iki meslek yüksekokulundaki programlarına 4’ü lisans, 4’ü ön lisans olmak üzere 8 yeni program ekliyor. Üniversite, 2019-2020 akademik yılında Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde ‘Çizgi Film ve Animasyon‘ ve ‘Radyo, Televizyon ve Sinema’, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde ‘Yazılım Mühendisliği’, Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde ise ‘Mütercim-Tercümanlık Bölümü’ne ilk öğrencilerini alacak.
Üniversitenin Meslek Yüksekokulu da ‘Eczane Hizmetleri’, ‘Ağız ve Diş Sağlığı’, ‘Optisyenlik’ ile ‘Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon’ Programlarına 2019-2020 akademik yılında 40-60 arasında kontenjanla ilk öğrencilerini alacak.
Yeni bölümler ile birlikte üniversitenin lisans programlarının sayısı 20’ye, ön lisans programlarının sayısı 34’e yükselecek.
“Sektörle iç içe ders içerikleri oluşturulacak”
Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, yeni bölümlerin açılmasıyla yeni öğretim üyelerinin Beykoz Üniversitesi ailesine katılacağını ve toplam öğretim üyesi sayısının 200’ye yaklaştığını belirtti. Yeni bölümlerin tasarımında da iş dünyasının ihtiyaçlarından faydalandıklarının altını çizen Durman, “Akademik kadromuz sektör ile iç içe, sektörün ihtiyaçlarına uygun şekilde ders içeriklerini oluşturacak” dedi. Beykoz Üniversitesi’nin öğrencilerine uygulama ağırlıklı, bilgi ve becerilerini geliştirebilecekleri, çok disiplinli yaklaşımlara açık, çok yönlü uluslararası kalite standartlarıyla desteklenen bir öğrenme ve üniversite ortamı sunduğunun altını çizen Durman, “Öğrencilerimizin, öğrenme alanları dışında 21’inci yüzyıl yetkinlikleri olarak ifade edilen yetkinlikleri kazanmalarını da oldukça önemsiyoruz. Yeni bölümlerimizde de öğrencilerimizin belirlediğimiz 14 yetkinlik çerçevesinde seviyelerini ölçüp iyileştirilmesi gereken alanlarda destekleyeceğiz. Çünkü bu yetkinlikler gelişen ve değişen çalışma hayatında öğrencilerimiz için en az alan bilgileri kadar değerli olacak. ” dedi.