Beykoz Dernekler Birliği Dönem Başkanı Bilal Karabacak, pandemi döneminde birliğin basında fazla yer almadığını ancak her derneğin kendi adına bazı çalışmalarda bulunduğunu söyledi.
Karabacak, “Pandemiden sonra da ilk toplantımızı geçtiğimiz gün yaptık. Beykoz Dernekler Birliği olarak orada şöyle bir karar aldık. Beykoz’da olan bir sıkıntıyı gündeme alıp bununla ilgili sahada imza kampanyası başlatmayı düşünüyoruz. Beykoz Devlet Hastanesinin, Araştırma Hastanesi olmamasından kaynaklanan bazı eksiklikler var.” dedi.
Başlatılacak imza kampanyasını medya aracılığıyla duyurarak yeni Eğitim ve Araştırma Hastanesi için talebi dile getireceklerini ifade eden Karabacak, “Biz de bunu basın aracılığıyla bir imza kampanyası başlatıp, gerek Tepeüstü binasını gerek Paşabahçe’deki yerleşkede yatırım yapılırsa Araştırma Hastanesine dönüştürülebilir. Bununla ilgili bir basın duyurusuyla imza kampanyasını başlatmak istiyoruz. Bununla ilgili gerekli çalışmayı yürütüyoruz.” diye konuştu.
Beykoz Trabzonlular Derneği adına toplantıya katılan Erdal Uzuner, yeni hastanenin nereye yapılabileceğiyle ilgili birliğin yaptığı çalışmayı anlattı.
Uzuner, “Mekansal olarak yetersiz, yıllardır Paşabahçe’de hizmet veriyor. Bu hastanenin genişleme imkanı yok. Seçim döneminde bununla ilgili büyütüleceği, genişleyeceği konusunda Murat Aydın’ın demeçleri oldu.” diye konuştu.
Yöneticilerin hedef olarak Tepeüstü Ek Hizmet Binasının çevresindeki arazide bu çalışmayı planladıklarına dikkati çeken Uzuner, “Tepeüstü Binasının olduğu alan 208 ada 18 parsel yaklaşık 33 dönüm bir yer. Ön görünümde kaldığı için mevcut hastanenin dışında bir şey yapamıyorsun. Bir de arkasında 208 ada 13 parsel var. Bu da 9 bin 50 metrekare bir alan ve burası hazine mülkiyetinde bir alandır. Planlarda burası Belediye hizmet alanı bir kısmı, bir kısmı da sağlık alanına dahil edilmiş.” ifadelerini kullandı.
Uzuner, “Edindiğim bilgiye göre bu plana Sağlık Bakanlığı dava açmış. Belediye hizmet alanı kısmını iptal ettiriyor. Burası plansız kalmış durumda. 9 bin 45 metrekare, Karagözsırtındaki Büyükşehir’in dönüşüm alanı içerisinde kalıyor aslında burası. 14 bin metrekarelik bir alana da 20 bin metrekare bir hastane binası yapılır.” şeklinde konuştu.
Bakanlıkça planlanan hastanenin yapılması durumunda çevreye ve vatandaşa faydalı bir eğitim araştırma hastanesinin olmayacağı düşüncesini paylaşan Erdal Uzuner, “Yapılmak istenen hastane, mevcut hastanenin ek binası gibi olur. Bu 32 dönümlük alan çok eğimli bir alan, burası düşünülürse belki olabilir.” dedi.
Uzuner, şunları kaydetti:
“Türk Alman Üniversitesinin karşı tarafında olan yerde yani Akbaba 43, 44 ve 19 parselleri var. Burası yaklaşık 80 dönüm yer. Burası Hazine mülkiyetinde olan bir yer ve yeni 5000’lik planlarda burayı konut alanı yapmışlar. Ulaşım açısından da uygun bir yer ve hastane için de ideal bir yerdir. En az 80 bin metrekarelik bir hastane yapılabilir. Devletin arsa maliyeti de sıfır. Şu anda yapılmak istenen yer de Büyükşehir Belediyesinin parseli ve alanın içinde de bir kısım insanlar ikamet ediyorlar. Dediğim yerde hiç ev yok.”