Beykoz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Beykoz Belediyesi ve Beykoz Halk Eğitim Müdürlüğü, işbirliğiyle “Arıcılık” konulu seminer ve sertifika töreni düzenlendi. Arıcılık kursuna katılan 94 kişiye sertifikaları verildi.
İstanbul’un en çok bal üretilen ilçesi Beykoz’da arıcılığı geliştirmeye yönelik çalışmalar devam ediyor. Arıcılıkta üretim ve kaliteyi artırmak üzere 94 kişiye eğitim ve ardından sertifikaları verildi.
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen sertifika dağıtım törenine; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Hanefi Dilmaç, İBB Veteriner İşleri Müdür Yardımcısı Mehmet K. Ayan, Beykoz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Keskin, Beykoz Halk Eğitim Müdürü Mustafa Mamur, Nizamettin Kayral, Apimaye Temsilcisi Muzaffer Yıldırım, Akbaba Köyü Muhtarı Yüksel Kılıç, arıcılar ve vatandaşlar katıldı.
Hanefi Dilmaç: “Dünya Arıcılık Kongresi, Beykoz’da Yapılacak”
Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Hanefi Dilmaç, Başkan Yücel Çelikbilek’in selamlarını ileterek: “Beykoz’da arıcılık konusunda 300’e yakın üretici var. Arıcılığın ilçemizde gelişmesi ve marka haline gelmesi için belediye olarak arıcılarımıza destek veriyoruz. Arıcılarımıza her sene dünya çapında birincilik ödülüne sahip kovanları ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Dünya Arıcılık Kongresi’nin bir ayağı da 2017 yılında Beykoz’da yapılacak. Bu kongrenin ilçemize katkılarından hep birlikte istifade edeceğiz” dedi.
Halil İbrahim Keskin “Çalışmalarımız Sürecek”
Beykoz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil İbrahim Keskin: “Kursa devam eden arıcılarımızın yüzde 90’ı bilgilenmede beni geçmiştir. Bu sabrın sonucudur. Bundan sonraki süreçte de Arıcılar Birliği grubuyla, Beykoz Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi’yle bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz” şeklinde desteklerinin süreceğini söyledi.
Mustafa Mamur: “Arıcılıkta Dünya’da 2. Sıradayız ”
Beykoz Halk Eğitim Müdürü Mustafa Mamur ise: ” Halk Eğitim Müdürlüğümüzde 3 bin 200 civarında programımız var. Bunlardan bir tanesi de arıcılık kursumuz. Beykoz, arıcılık konusunda İstanbul’un sayılı ilçelerinden birisi haline geldi. Dünyada bal üretiminde Türkiye, Çin’in ardından ikinci sırada yer alıyor. Biz daha fazla üretim yapabilirsek, Belediyemizin dağıttığı kovanları doldurursak gelecekte birinci sırada yer alacak olan ülkemize önemli bir katkı sağlamış oluruz. Bize her zaman destek olan Belediyemize ve Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.
Muhtar Yüksel Kılıç “Arıcılığın Yapıldığı İlk Yer Akbaba’dır”
Beykoz’daki arıcılığın mahallelerinde başlamasından dolayı gurur duyduğunu belirten Akbaba Muhtarı Yüksel Kılıç: “Akbaba’da bu kursları başlatan Nizamettin Kayral Hocamıza teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu arıcılığın ilk başladığı nokta Akbaba’da Tarım Öğretmenimiz Ünsal Yıldırım vardı. İyi ki onlar vardı ve bu arıcılığı bizlere öğrettiler” şeklinde ilçede arıcılığın gelişmesi, teşviki ve tanıtımı için çalışan herkese teşekkürlerini iletti.
Bal üreticilerine yönelik eğitim desteklerinin süreceğini belirten, İBB Veteriner İşleri Müdür Yardımcısı Mehmet Ayan ise arıcılık konusunda İSMEK’in katkılarından istifade edilebileceğini vurguladı ve tüm kursiyerlere başarılar diledi.
İçerisinde arı figürü olan, Beykoz’un ceviz ağacından hazırlanan bir plaket, Başkan Yardımcısı Hanefi Dilmaç’a takdim edildi. Onur Konuğu Nizamettin Kayral’a ve Apimaye Kovanları Sahibi Muzaffer Yıldırım’a da katkılarından dolayı birer plaket verildi.
Programın sonunda, Dr. Fatih Kebeli, Doç. Dr. Devrim Özkay; tozlaşma ve arı sağlığıyla ilgili konferans verdi. Konuşmaların ardından “Arıcılık” kursuna katılan kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.
Kaynak: Beykoz Belediyesi Basın Bürosu