Beykozlu Giresunlular Derneği Başkanı Fuat Kuş, “Bizler Çepni’yiz. Giresun ve Karadeniz Çepnileri isimli belgesel yapacağız” dedi.
Beykozlu Giresunlular Derneği, Rüzgarlıbahçe Mahallesinde bulunan dernek merkezinde düzenledikleri kahvaltılı toplantı ile Beykoz protokolünü ağırladı. Dernek Başkanı Fuat Kuş ve yönetimi önderliğinde organize edilen kahvaltılı toplantıya; Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve dernek başkanları davet edildi.
Beykozlu Giresunlular Dernek Başkanı Fuat Kuş, toplantının amacının, Beykoz protokolünü bir araya getirip hasbihal etmek, yöresel tatlarını tanıtmak ve sohbet etmek olduğunu belerterek, “ 3 Aralık Çarşamba akşamı Beykoz Belediyesi ile birlikte ‘Giresun ve Karadeniz Çepnileri’ isimli belgesel sunumu yapacağız. Bu sunumu Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde yapacağız. Bizler Çepniyiz, Giresun’da çeşitli etnik gruplar var. Giresun’da da Türkmen ve Gürcü ağırlıklı bir yapı var. Çepni belgeseli akademisyenlerin hazırladığı bir belgeseldir. Giresunlular Derneği olarak her ay kültür müdürlüğü ile yaptığımız etkinlikler olacak. STK’lar müzik-eğlence programı ağırlıklı çalışmalar yaparken biz kültür amaçlı hizmetler de sunuyoruz. Beykoz Belediyesi’ne bir ricada bulunmak istiyorum. Bölgemizde etkinlik yaparken Beykoz’un demografik yapısına uygun programlar yapılmalıdır. Geçtiğimiz günlerde Belediye’nin bir kardeş şehir projesi gerçekleşti. Bu önemli bir olaydır. Beykoz’un son dönemde alınan kararla, ekonomik gücü artmıştır. Aynı zamanda Beykoz’da depreme dayanıklı olmayan birçok bina var. Buna bir çözüm gerekir. Binalar çok eski, 20-30 yıllık binalarımız var. Ya bu binalar yok olup yeni binalar yapılmalı ya da başka bir çözüm gereklidir. İnşallah bu kentsel dönüşüm planları çerçevesinde bu sorunlar çözülür” dedi.
Beykozlu Giresunlular Derneğinin Beykoz’da önemli bir sivil toplum örgütü olduğunu ve çalışmalarını takdirle karşılayıp, ilgiyle izlediğini söyleyen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Kentsel dönüşüm konusunda mevcut yapılaşma bizleri oldukça zorluyor. Hatta dönüşümü imkânsız hale dönüştürecek talepler oluyor. Biz sonuç alamayacağımız taleplerde bulunmayız. Böyle imkânsız taleplerle 5-10 yıl sonra hepimiz buradan gitmek zorunda kalırız. Ama makul talepler olursa hepimiz buralarda yaşarız. Beykoz’da komşularımızı kaybetme endişesi beni üzer. Biz hep Beykozlunun Beykoz’da kalması için çalıştık. Ancak parayı bulan Beykoz’dan gidiyor. Şu anda Çekmeköy gibi ilçelere giden yerleşen birçok Beykozlu var. İnsanlarımız parayı bulunca Beykoz’u terk ediyor, bu da bizi üzüyor. Beykoz yenileniyor, bu hızla devam ediyor. Bizim hedeflerimiz dönem sonuna kadar bütün planlarımızı hayata geçirmek. Ancak bürokrasi bazı sorunları çözmede yeterli olmuyor. İtirazlar ediliyor, projeler uzuyor. Beykoz’un bazı bölgelerinde 27 yıldır devam eden davalar var. Yapılan itirazlardan dolayı Beykoz Belediyesi 50 milyon lira zarar edecek. Bunu Beykozlu çekecek. Yapılan itirazların çoğu Beykozlunun aleyhine. Siyasette farklı farklı düşüncelerimiz olabilir ama Beykoz’un çıkarları için çalışmalıyız. Rüzgarlıbahçe’de 27 yıldır süren davalar var. İnsanlarımızın yaşadıkları yerler imarsız, kötü koşullarda. Belediye ne yapsın? Boyuna davalar açıyorlar. Bir deli bir taş atıyor, kırk akıllı çözemiyor. Eğer Beykozluların derdi varsa biz nasıl huzurlu olabiliriz? Beykoz’un ortak menfaatlerinde arkamızda durun” dedi.
Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan “Kaynaşmak ve birbirimizi dinlemek için önemli bir etkinlik içindeyiz diye düşünüyorum. Beykoz şu anda kalkışa hazır bir uçak gibi. Ama bu kalkış şahlanışa dönüşebilir de, dibe çakılabilir de. Siyaset yaparsak Beykoz kaybeder. İş birliği yaparsak Beykoz kazanır. Herkes bir araya gelip baş başa verilip, kalkınma sağlanmalıdır. Başta bu konuda, Beykozlunun Beykoz’da kalması için Beykoz’un ekonomik durumunun iyi olması, iş imkanlarının açılması gerekiyor. Beykoz’un kalkınması turizme bağlıdır” dedi.