Ana Sayfa Güncel, Manşetler, Siyaset 23 Ağustos 2024 378 Görüntüleme

Beykoz’da sulama göletine 58 bin pullu sazan balığı bırakıldı

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Beykoz’da bulunan sulama göletine 58 bin yavru pullu sazan balığı bıraktı.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında, İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonu tesislerinde üretilen 1 milyon 681 bin sazan balığı yavrusunun 58 bini Beykoz’da gölete bırakıldı.

Balıklandırma programı töreni, İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer ve teknik personelin katılımıyla Beykoz Bozhane-Göllü Göleti’ne 10 bin sazan balığı yavrusunun bırakılmasıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Parıldar, “Su Kaynaklarının Balıklandırılması” projesiyle iç sularda bulunan barajlardaki, göletlerdeki doğal yaşamı, dengeyi ve yaşam popülasyonunu da dengelemek açısından sazan yavruları bıraktıklarını belirtti.

1 Eylül itibarıyla başlayacak av sezonuna da değinen Parıldar şöyle devam etti:

İstanbul’umuzun varlığından bahsetmek gerekirse, 1973 gemimiz var avcılıkta kullanılan ve 16 bin 500 gerçek kişi ruhsat tezkeresine sahip balıkçımızla biz bu faaliyetleri yürütüyoruz. 661 kilometrelik bir kıyı şeridimiz var. 48 su ürünleri kooperatifimiz var, 57 balıkçı barınağımız var.

Kavacık Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. Tonoğlu Plaza No: 3/4 - +90 532 387 73 79 - BEYKOZ - İSTANBUL

Tema Tasarım | AnatoliaWeb