Ana Sayfa Köşe Yazarları 15.07.2024 2214 Görüntüleme

Beykoz’un Seçim Sonrası İlk 100 Günü

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin üzerinden 100 gün geçti. İlk 100 günün değerlendirmesini kısaca yazmak istedim. Seçimi kazananlar acayip mutlu, kutlamalar bitmek bilmedi. Kaybedenler şaşkın ne yapacağını bilmez haldeydi. Kesin sonuçların belirlenmesi, itirazlar falan birkaç gün aldı. Mazbatalar alındıktan sonra devir teslim töreni, devir alanlar mutluluktan gözleri yaşlı, devredenler üzgündüler. Personele veda bile etmeden alelacele devir teslim yapıldı.

Sokaklarda arabalardan biraz yüksek sesle müzik duyulmasıyla kaldırımda yürüyenler oynamaya başlaması, başkanı yürürken görenlerin korna çalıyor el sallaması Beykozluların heyecanının göstergesiydi.

Hemen hafta sonu Ramazan Bayramı tatiline girilecekti. Resmi çalışma son günü cuma akşamı saat 17:00 Başkan Belediyenin ana çıkış kapısında personelin tek tek bayramını kutladı. Personel şaşkın, neredeyse 5 yıldan fazla kutlanmamış bayramları bizzat başkan tarafından üstelik makamda değil, kapıda kutlanmaktaydı. Gözleri yaşaranlar mı, başkana sarılanlar mı, şaşkın şaşkın bakanlar mı, ne yapacağını bilmeden kaçmaya çalışanlar mı ne ararsan vardı.

Ramazan Bayramı sonrası hemen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı belediyenin önünde resmî tören ve sonrasında Çubuklu Silolarda muhteşem kutlamalar. Sadece çocuklar değil, anne ve babalar da mutlu. Kalabalık inanılmaz insanların gözleri parlıyordu.

Bu arada makamda tebrikler kabul ediliyor, gelenlerin ardı arkası kesilmiyor, fotoğraf çektirenlerin sonu gelmiyordu. Ardı ardına 3-4 kez tebrik için gelenler bile vardı.

1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı Başkanın telsiz anonsu yürekleri ısıttı, Anneler Günü kadın personelle kahvaltı ve çiçekler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik, Spor Bayramı Paşabahçe stadında muhteşem kutlamalar, İstanbul’un Fethi kutlamaları, Babalar gününde belediye önünde tebrikler derken Kurban Bayramı. Katılımın bu kadar kalabalık olduğu bir bayramlaşma yıllardır yapılmamıştı. Beykozlu derin bir nefes aldı. Yılların verdiği samimiyet yoksunluğu son buldu. Hemen herkesin yürekleri ferahladı. Bu kadar çok kutlama üst üste olunca özlenen hatta unutulan Beykozluluk ruhu yeniden canlandı. Genci yaşlısı, kadını erkeği geleceğe umutla bakmaya başladı.

Tüm bu kutlamalar ve tebriklerin yanı sıra Başkanımız büyük bir titizlikle belediye idaresini devir aldı, var olan hizmetleri aynen devam ettirdi, ufak dokunuşlarla aksaklıkları düzeltti. Seçim sürecinde verdiği sözlerin teker teker yapmaya başladı. İnsan üstü bir gayretle, daha önceden bir dönem Belediye Başkanlığı yapmış olmanın tecrübesiyle ve tüm fırsatçı uyanıkların yönlendirmelerine göğüs gererek, büyük bir kaptan edasıyla gemiye yol vermeye başladı.

Beykoz için, Beykozlular için hayal ettiklerimizi gerçeğe dönüştürme planlarımız zaten hazırdı. Uygulama planı da hemen hemen hazır. Süvari, Çarkçı, Kamarot ve Gemiciler yani tayfalar hazır.

Artık hız yapma zamanı geldi. İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun dediği gibi “Tam Yol İleri”

15 Temmuz 2024

Gökhan Taneri VURAL

İlginizi çekebilir

2021 İLE VEDALAŞMA ZAMANI

2021 İLE VEDALAŞMA ZAMANI

Kavacık Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. Tonoğlu Plaza No: 3/4 - +90 532 387 73 79 - BEYKOZ - İSTANBUL

Tema Tasarım | AnatoliaWeb