AKILLI İNSANLAR AKILLI İŞLER
Kanser, romatizma ve Alzheimer gibi yaşlanma ile ilgili hastalıklar dünya çapında her gün 100.000 kişiyi öldürmektedir. Ancak artan sayıda bilim adamı bunun böyle olması gerekmediğini söylüyor.
2000’li yılların başlarında yapılan bazı ilginç çalışmalar, Alzheimer hastalarının özellikle zayıf gama dalgalarına sahip olduğunu göstermiştir. Gama dalgaları saniyede yaklaşık 30 ila 100 kez (Hz) salınır ve tipik olarak konsantre olurken ya da anıları kodlarken ve alırken görülürler .
Bu ise size televizyon seyrederken Alzheimer hastalığını tedavi edeceğinizin müjdesini vermektedir.
Çoğu hastalığın vücutta yaşlanmadan kaynaklanarak yer ettiğini düşünen bilim insanları, insanlar tarafından bilinen en zayıflatıcı koşulu yenmeye çalışıyorlar: yaşlanma.
3D yazıcılar nasıl yardımcı olabilir ?
Christensen adlı bilim adamı, “İnsanlar şimdi daha yüksek yaşlara daha iyi bir şekilde geliyor” diyor. “Gözlemlenmesi kolay , örneğin dişler. Yaşlı insanların dişlerinin her on yılda daha iyi ve daha iyi hale geldiğini görebilirsiniz. ”
Dişler bir tür genel sağlık barometresi, diyor. Onların durumu doğru bir şekilde yemek yeme ve beslenme kazanma yeteneğimizi doğrudan etkiler. Onların zindeliği, vücudun diğer kısımlarının iyi durumda olup olmadığını da gösterebilir.
Christensen, insanların sadece daha iyi dişlerle yaşlılığa ulaşmadığını, aynı zamanda dünyadaki iyileştirilmiş geçim kaynaklarına bağladığı IQ testlerinde daha yüksek sonuçlarla geldiğini söylüyor.
“Bu daha iyi yaşam koşulları, daha iyi okullaşma… ve ne tür bir işin olduğu paketidir” diyor.
Bu ilerlemenin devam edeceğine inanıyor. Ama ne kadar süreyle?
Dünyanın en uzun kayıt ömrü için rekor şu anda 122 yaşına ulaşan Fransız kadın Jeanne Louise Calment’e ait. İlginç olan, 1997’de öldü – 20 yıldan fazla bir süre önce. O zamandan beri birçok şey oldu.
Yaşlılıktan ölümün genellikle kalp, akciğer veya karaciğer gibi hayati organlarla olan arızalarla ilgili olduğunu söylüyor.
Bhowmick, bir donör organı beklemek yerine, ne yapabilirsin diye düşündü. Bu soru , hastaların vücutlarının reddetmeyeceği işlevsel bir organ basma arayışını başlattı .
“Diyelim ki bir karaciğere ihtiyacınız var ve CT taramanız var ya da bilgisayardaki organınızın tam boyutunu ve şeklini gösteren MRG’niz var” diyor. Bu ‘kalıbı’ bir 3D yazıcıya besleyebilir ve yapay bir tane ile aynı boyutta ve şekilde yazdırabilirsiniz.
Bununla birlikte, bir mürekkep kartuşu kullanmak yerine, Bhowmick’in cihazları protein ve hücrelerden oluşan mürekkebi kullanır – sadece herhangi bir hücreyi değil, hastanın kendi hücrelerini de kullanır. Bu, vücudun yeni organı reddetme şansının çok az olduğu anlamına gelir.
Ekibi zaten, Hindistan’ın ilk yapay insan karaciğer dokusunu yaptı; bir sonraki adım, ölçeklendirmek, minyatür bir harici karaciğer yapmak, tahmin ettiği bir kontrol noktası beş yıl uzaklıktadır. Bhowmick, bu harici organı küçük ve taşınabilir bir vücut dışı cihaz olarak hayal eder, böylece kullanıcılar onunla hareket edebilir.
Düşünün ki yapay organınızı yanınızda taşıyorsunuz !!!Tabi unutmak büyük problem olabilir!!!
Bu yazı dizisinin ikincisinde solucan teknolojisinin nasıl hayat uzatacağına değineceğiz.