Ana Sayfa Güncel, Manşetler, Siyaset 21 Ekim 2018 1688 Görüntüleme

Gökhan Taneri Vural aday adayı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 2019 Yerel Seçimleri için aday adaylığı için açıklamalar devam ediyor.

Beykoz Belediye Başkanlığı’na day adayı olan Gökhan Taneri Vural, ilçe merkezinye açıklamalarda bulundu.

Beykoz Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi olan Gökhan Taneri Vural, basın mensuplarıyla sabah saatlerinde Kavacık’taki  Eyvah – Kitap Kafe’de  bir araya geldi.

Düzenlenen kahvaltıya, Beykoz 1908 A.Ş. sporcuları da katıldı.

Gökhan Taneri Vural basın mensuplarıyla yaptığı kahvaltı ardından 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’nde partisinin Belediye Başkan Adayı olabilmek için aday adaylığı açıklamasını parti merkezinde gerçekleştirdi.

DSC_0058

CHP İlçe Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen açıklamada kemençe çalınarak adeta Karadeniz havası estirildi.

.CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün sözlerine 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutlamakla başladı.  Başkan Düzgün, “Bugün Cumhuriyet Halk Partisinin demokrasi şölenlerinden, demokrasinin bir parçası olan aday adayı olan sevgili Gökhan Taneri Vural kardeşimizi adaylığı için toplanmış bulunmaktayız. 5. Adayımız Gökhan Taneri Vural içimizden biri, kardeşimiz yıllardır beraber yarışlara girdiğimiz bir kardeşimiz. Şimdi şöyle bir şey söylemek istiyorum. 16 yıldır iktidarda olan bir zihniyet var. Bu zihniyetin Beykoz’u getirdiği bir nokta var. Bunu mutlaka bu sefer değiştireceğiz.

DSC_0029

Cumhuriyet halk partisi kim aday çıkarsa çıksın onun arkasında bir çığ gibi onun peşinden hep beraber yürüyeceğiz. Önce örgütsel barışı sağlayacağız sonra toplumsal barışı sağlayacağız ve Beykozlu ile birlikte başaracağız, birlikte kazanacağız, Beykoz’u birlikte yöneteceğiz” dedi.

CHP Beykoz Belediye Başkan aday adayı Gökhan Taneri Vural yaptığı açıklamada:

Mart 2019’da yapılacak seçilmede adayım. Amacım ülkemin muasır medeniyet seviyesine ulaşması yolunda katkı sağlamak, toplumun ve partimin içinde uzlaşma ve bütünleşmeyi sağlamaktır. Hedefim mutlu bir Beykoz yaratmaktır. Sorunlarını yaşayarak içinden bildiğim ve çözümleri konusunda akılcı projeler ile mutlu bir Beykoz yaratacağıma eminim. Çoğulcu, paylaşımcı ve katılımcı demokrasiyi gerçek anlamda yaşatabileceğime inanıyorum” dedi.

Konuşmasında çeşitli konulara değinen CHP Beykoz Belediye Başkan aday adayı Gökhan Taneri Vural’ın basın açıklaması ve projeleri şöyle:

 

DSC_0049

BEYKOZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAY ADAYLIĞI

BASIN AÇIKLAMASI

Mart 2019 tarihinde yapılacak Yerel Seçimlerde Beykoz Belediye Başkanlığına adayım. Adaylık başvuru dosyamı Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz İlçe Başkanlığına teslim ettim. Gerek yakın aile çevremden, gerek parti üyelerimizden ve gerekse de Beykozlulardan yapılan tavsiyeler sonucu, sosyal ve siyasi tecrübelerime dayanarak aday olmaya karar verdim. Herkesle uyumlu çalışabileceğim gibi partimin bir daha seçimleri kaybetmemesi için gereken yetkin çalışma arkadaşlarımın birlikte uyum içerisinde çalışabilmesini sağlamak amacındayım. Günümüz koşullarında elimden geleni değil yapılması gerekenleri yapabilmek, sadece Beykoz’da değil İstanbul Büyük Şehir Belediyesini ve çok yakında iktidar olabilmek için var gücümle çalışacağım.

Beykoz sosyal yaşamının içinde birçok dernek ve vakıflarda çeşitli görevlerde bulunarak çevreme katkı sağlamaya çalıştım. Cumhuriyet Halk Partisinin gururlu bir üyesi olarak yıllardır aralıksız siyasi çalışmalarda gerek yönetici gerekse de uygulayıcı olarak yer alıyorum. Mesleğim olan bilişim ve elektrik projeleri ile öncelikle ilçeme sonrasında da ülkeme fayda sağlamak arzusundayım. Yerel gazetelerde köşe yazıları yazarak bilgi ve araştırmalarımı paylaşmaktayım.

1969 Ankara doğumlu olup ailem Giresun Bulancaklıdır. 1986 Ankara Çankaya Lisesi, 1991 Boğaziçi Üniversitesi Fizik bölümünden sonra kendi şirketim ile bilgisayar, iletişim ve network sistemleri konularında birçok sektöre projeler yaptım. Türkiye’nin birçok önde gelen kurumlarının daha verimli çalışması için gereken hizmetleri dünya çapında araştırarak ve eğitimlerini alarak uyguladım. Türkiye’de ilk yapısal kablolama projelerini yaparak kendi sektörümde yenilikçi ve lider olmaya çalıştım. Şirketlerimde muhtelif zamanlarda çalışmış altıyüz ün üzerinde insana iş imkânı yarattım. Bu kişilerin neredeyse hepsi Beykoz’da yaşayan insanlardır.

Halen birçok kuruma yüksek gerilim elektrik altyapı hizmetleri ve yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili projeler yapmaktayım. Ayrıca sosyal sorumluğum gereği Beykoz’un en önemli sorunu olan 2B ve Kentsel Dönüşüm Mağdurlarına ücretsiz danışmanlık hizmeti vermedim. Yerli ve yabancı kuruluşların kredi, hibe ve ihaleleri için başvuruda bulunmak isteyen işletmelere proje araştırma, hazırlama, yönetim ve raporlama konularında danışmanlık hizmetleri sunmaktayım.

DSC_0020

2007 yılında Beykoz İlçe Başkanlığına aday oldum, seçilemeyince sanki seçilmişçesine canla başla partim için çalışmaya devam ettim. 2010 ve 2011 yıllarında Basın Yayın ve İletişimden sorumlu daha sonrasında da Bilişimden sorumlu ilçe başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. 2014 ve 2015 yıllarında Örgütten Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı, 2014 yılında İstanbul İl Bilişim Komisyonu Başkanlığı ve Genel Merkez Seçim Koordinasyon Komisyonu çalışmalarına katıldım. İki yerel, iki referandum ve Üç genel seçimleri seçim koordinasyonunda aktif görev aldım.

Siyasi yaşamımda gerekli olabileceğini düşündüğümden Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yerel Yönetimler Bölümünü 2011 yılında bitirdim, 2013 yılında aynı okulda İktisat Fakültesi – Kamu Yönetimi Bölümünden, 2017 yılında İktisat Fakültesi- Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldum. Okul olarak olmasa da bölüm derslerini zaten okumak istediğimi anladım. Güncel bilgileri ve tecrübelerimi siyasal yaşamımda uygulama arzusundayım.

DSC_0045

Amacım ülkemin muhasır medeniyet seviyesine ulaşması yolunda katkı sağlamak, toplumun ve partimin içinde uzlaşma ve bütünleşmeyi sağlamaktır. Hedefim MUTLU BİR BEYKOZ yaratmaktır. Sorunlarını yaşayarak içinden bildiğim ve çözümleri konusunda akılcı projeler ile mutlu bir Beykoz yaratacağıma eminim. Çoğulcu, paylaşımcı ve katılımcı demokrasiyi gerçek anlamda yaşatabileceğime inanıyorum.

Evli ve iki çocuk babasıyım. Benim çocuklarımın olduğu kadar tüm çocukların güvenle ve huzurla yaşayabileceği bir ortamın sağlanabilmesi için elimden geleni değil, yapılması gerekeni yapmak için çalışıyorum.

“Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz” atasözümüzden yola çıkarak elimden geleni değil yapılması gerekeni yapacağım, hatta daha fazlasını yapacağım.

DSC_0011

AİT OLMAKTAN daha fazlasını yapacağım, EMEK VERECEĞİM.

İLGİLENMEKTEN daha fazlasını yapacağım, YARDIMCI OLACAĞIM.

ANLAMAKTAN daha fazlasını yapacağım, ANLAYIŞLI OLACAĞIM.

HAYAL KURMAKTAN daha fazlasını yapacağım, ÇALIŞACAĞIM.
ÖĞRETMEKTEN daha fazlasını yapacağım, İLHAM VERECEĞİM.

KAZANMAKTAN daha fazlasını yapacağım, KAZANDIRACAĞIM.

VERMEKTEN daha fazlasını yapacağım, HİZMET EDECEĞİM.

YAŞAMAKTAN daha fazlasını yapacağım, YAŞATACAĞIM.

ARKADAŞLIKTAN daha fazlasını yapacağım, DOST OLACAĞIM.

DENEMEKTEN daha fazlasını yapacağım, BAŞARACAĞIM…

 DSC_0036

Ayrıntılı ve detaylı bilgi için kişisel web sitem www.gokhanvural.com , yaptığım işler ve projeler için www.gmd.com.tr adreslerine bakmanızı rica ederim.

Sevgi ve Saygılarımla.

 

Gökhan Taneri VURAL

CHP Beykoz Belediye Başkanı Adayı

Gsm: 0532 233 79 21

E-Posta: info@gokhanvural.com

Web Site : www.gokhanvural.com

Facebook: @gokhantanerivural  ,

Twitter: @GTVURAL ,

İnstagran: @gokhantanerivural

DSC_0003

İstanbul İli Beykoz İlçesi Sorunları ve Çözüm Önerilerim:

Beykoz ilçesinin öncelikli ve başlıca sorunlarını ve çözüm önerilerimi kısaca belirtmeye çalışacağım. Bunların dışında da birçok sorun olduğu bilincinde olarak, bütün bunları özenle, itinayla ve sabırla çözmek amacındayım. Hedefim mutlu bir Beykoz.

1- İşsizlik sorunu;

Yaşadığımız ilçe Beykoz’un en öncelikli sorunu İŞSİZLİK tir. Özellikle yaklaşık 20 yıl önce ilçe dâhilinde bulunan 3 fabrikanın kapatılmasından sonra Beykoz işsizliğe gömülmüştür. Bu süreçte iş bulabilen şanslı fakat çok az sayıdaki Beykozlular 40 – 50 km mesafelere her gün gidip gelmek zorunda kalmıştır. İşsizlik sebebi ile özellikle genç nüfus içerisinde suç oranı ve uyuşturucu kullanımı hızla artmaktadır. Emekli olan Beykozlular yaşam şartlarının zorluğundan köylerine göç etmektedirler. Esnaf ve orman köylüleri çok zor durumdadır.

Çözüm önerim;

Kısa vadede ivedilikle Turizm ve Eğitim kenti vizyonu dâhilinde özellikle yurtiçi ve yurtdışı turizminde cazibe noktası haline getirmektir. Nitelikli personel yetiştirilmesine çalışarak, turistik tesislerin teşvik edilerek gelişmesini ve turizm acentalarının tercih sebebi yapılmasıdır. Özellikle Cam işleri, tarihi yapıları ve doğal yaşam konularında cazibe merkezine dönüştürülebilir.

Orta vadede ilçemizin Karadeniz’e açık mahallelerinde Rüzgâr Enerji Santralleri kurulması ile ilçe halkına daha ucuz elektrik enerjisi kullanmasını sağlamaktır. Özellikle istihdam sağlayan işletmelere sağlanacak indirimli elektrik enerjisi sebebi ile çevre ilçelerdeki işletmelerin Beykoz’a yerleşmesi cazip olacağından işsizlik oranı düşecektir. Belediye hizmetleri ve ruhsat konularında da İlave teşvik uygulamaları ile desteklenebilir.

DSC_0005

2- İmar Sorunu;

2012 yılında çıkan 6292 sayılı 2B kanunu ile onlarca yıldır tapularını alamayan Beykozlular ağır şartlarda ve kısıtlı süreler verilerek haklarını kaybetme tehdidi altında tapu sahibi olmaktadır. Boğaz manzaralı mahallelerde müteahhit firmaların işgaline uğramış pek çoğu tapu bedeli ödeme zorluğundan evlerini satmak veya kat karşılığı anlaşmalar yapmak zorunda bırakılmıştır. Defalarca imar planları yapılmış ve çeşitli sebeplerle askıya alınmıştır. Zaten dar gelirli Beykozluların ödeme zorluğu çekerek edindiği arsaları bir de imar barışı adı altında yeniden ödeme yapmaya zorlanılmıştır.

Çözüm önerim;

Milli Emlak ile yapılan anlaşma yapılarak 25 mahallenin satılacak arazileri Belediye bünyesine geçmiş ve Belediye tarafından hak sahiplerine satışı yapılmış ve yapılmaktadır. Yapılacak imar planları dahilinde belediye tarafından yapılacak yapı projeleri ile arsa sahiplerinin hakkını koruyarak müteahhit firmalara ihale yapılmasıdır. Hak sahiplerini tapu bedeli ödeme konusunu ihale kapsamına alarak bu zorluktan kurtulmaları sağlanabilir. Diğer mahallelerde de benzer uygulamaların yapılacağı özellikle orman köylüsü olan vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanacaktır. Bu sayede şehir planlaması daha etkin yapılabilecek ve yapılardaki uygunsuzlukların önüne daha rahat geçilebilecektir.

DSC_0014

3- Uyuşturucu sorunu

Neredeyse ilkokul seviyesine gelen uyuşturucu kullanımı yaygınlaşmıştır. Uyuşturucu kullanımı sebebiyle genç ölümler artmış, kullanıcıların rehabilitasyonu konusunda hiçbir şey yapılmamaktadır. Devlet imkânları ve kanunlarımız yetersiz ve kifayetsizdir.

Çözüm önerim;

Mücavir alanda kalan mahallelerdeki belediyeye ait arazi veya tesislerde uyuşturucu kullanıcılarının rehabilitasyon merkezi kurulabilir. Bu tesislerde bu kişiler meslek edindirilebilir ve rehabilite edilebilir. 10-15 günlük sürelerde değil 6 – 12 ay süreli aile onaylı zorunlu barınma ve uygulamalı meslek eğitimleri ile uyuşturucudan uzaklaştırılabilir. Bu merkezlerden ayrılan kişiler çalışma hayatına girdiğinde gelir sağlayacağından toplumumuza sorumlu bireyler olarak kazandırılabilir. Özellikle tarım ve hayvancılık konularında eğitilen bu çocuklarımıza arazi tahsis edilerek teşvik sağlanabilir. Rehabilitasyon sonrası uzun yıllar takip edilebilir.

DSC_0048

4- Eğitim ve sorunları

İlçemiz dâhilinde ilk ve orta öğretim başarı seviyesi İstanbul ilçeleri arasında en alt seviyededir. Son yıllarda ilçemizde kurulan üniversiteler sayesinde ilçe dışından gelen öğrenci sayısı yaklaşık 50.000 dir. Çok yakın zamanda daha da artacaktır. Bununla beraber bu öğrencilerin barınma sorunu ortaya çıkmıştır. Özellikle Üniversite çevresindeki mahallelerde ev kiraları oldukça artmış ve birçok ev paylaşımlı olarak yurt gibi kullanılmaktadır.

Çözüm önerim;

Öğrencilere özel barınma evleri ve yurt kurmak sureti ile ilçe dışından gelen öğrencilere verilecek hizmetler beraberinde ilçe dâhilindeki ilk ve ortaöğretim öğrencilerine öğrenim desteği sağlanabilir. Ayrıca ilçe dâhilindeki üniversiteler ile yapılacak anlaşmalar ile ilçe dâhilinde yaşayan öğrencilere ilave burs veya indirim alınabilir. Bu sayede genç nüfusun eğitim amacıyla ilçeyi terk etmesi önlenebilir.

DSC_0018

5- Dezavantajlı vatandaşlarımızın sorunları

İlçemiz dâhilinde bulunan yaşlı, engelli, vb. gibi vatandaşlarımız için herhangi bir hizmet verilmemektedir. Huzurevi, Yaşlı bakım, engelli rehabilitasyon ve bakım evi, kadın sığınma evi, kreş gibi tesisler ilçemizde bulunmamaktadır.

Çözüm önerim;

Dezavantajlı vatandaşlarımız sadece yukarıda belirttiğim kişiler değildir. Onların aile fertleri de yukarıda belirttiğim tesis ve hizmetler olmadığından günlük yaşamlarında zorluklar yaşamaktadır. Bu ve benzeri tesislerin ivedilikle kurulup hizmetlerin gerek bu tesislerde gerekse evlerinde belediye tarafından verilmesi tüm aile fertleri ve yakınları nezdinde memnuniyet yaratacaktır.

DSC_0060

6- Sosyal Yaşam

İlçemiz Beykoz dâhilinde bulunan sivil toplum kuruluşları büyük çoğunluğu maddi zorluklar içerisindedir. Giderlerini karşılamak amaçlı faaliyetler yapmaktan asıl yapmaları gereken dayanışma ve yardımlaşma görevlerini yerine getirememektedir.

Çözüm önerim;

Sivil toplum kuruluşlarının ana giderleri kira ve genel giderleridir. Bu kuruluşların giderlerini minimize edecek ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek tesis ve hizmetler sağlanabilir. Bu sayede üye sayısını arttırması ve etkin faaliyetler planlamaların önü açılabilir. Bu sayede gelir sağlama amaçlı yemek vs. düzenleme ve bilet satma zorundalığından kurtarılabilir. Üyeler ve potansiyel üyelerden maddi talepler azaldığında bu kuruluşların etkinliği artabilir. Etkinlikler belediye tarafından takip edilerek çalışmayan kuruluşların desteklenmesi yoluna gidilebilir. Etkin kuruluşlar ile ortak etkinlikler planlanabilir. Böylece Beykozluluk bilinci daha da öne çıkacaktır.

DSC_0007

7- Yok olmak üzere olan sanat

Beykoz ilçesi özellikle kapatılan fakat uzun yıllar boyunca faaliyet gösteren Şişe Cam Fabrikası sayesinde Paşabahçe markasının dünya çapında ünü bulunmaktadır. Fabrikanın yanı sıra yan sanayi olarak kurulan atölyeler ve cam işçiliği neredeyse yok olmak üzeredir. Yetişen ustalar farklı sektörlerde gelir sağlamaktadırlar.

Çözüm önerim;

Cam sanatının şimdiki gibi merkeze uzak mahallelerde hafta sonları açılan küçük işletmeler yerine bu konuda faaliyet gösteren işletmeler desteklenerek merkez mahallede geniş çaplı bir interaktif bir fuar alanı yapılabilir. Turizm acentaları ile anlaşarak ve İstanbul merkezinde olan turistlerin ulaşımı kolaylaştırılabilir. Uluslararası tanıtımı yapılabilir, Avrupa Birliği projeleri ile desteklenmesi sağlanabilir ve yurtdışı ülkelerle irtibat sağlanması organize edilebilir. Hatta belediye olarak kurulacak bir kooperatif veya firma ile paydaş olarak gelir sağlanabilir. İtalya’daki Murano adası örnek alınabilir.

17 Ekim 2018

Gökhan Taneri VURAL

Beykoz Belediye Başkanı Aday Adayı

DSC_0033

Kavacık Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. Tonoğlu Plaza No: 3/4 - +90 532 387 73 79 - BEYKOZ - İSTANBUL

Tema Tasarım | AnatoliaWeb