Türkiye’nin ve İstanbul’un bütün ilçelerinde kurulan bağımsız Evet Platformu Beykoz’da da kuruldu.
Hiçbir kurumla organik bağı olmayan vatandaşların sosyal medya üzerinden bir araya gelerek oluşturdukları platformun kurulduğu ilan edildi…
16 Nisan 2016 Pazar günü yapılacak olan halk oylaması sonucu değişecek olan Anayasa Maddelerini kamuoyuna anlatma konusunda çalışmalar yürütecek olan platform bu kapsamda çeşitli konferans ve seminerlerde düzenleyecek…
5 Mart 2017 Pazar günü, Beykoz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde, “Gelin Beraber Karar Verelim… Neden Evet Demeliyiz” başlıklı bir program organize eden platform üyeleri Necip Fazıl Kısakürek’in öğrencilerinden olan Gazeteci Yazar Mustafa Yazgan ve Ömer Vehbi Hatipoğlu’nu Beykoz’a getiriyor.
Konuşmacılar hem Anayasa değişikliğini anlatacak, hem de vatandaşların sorularına cevaplar verecekler… 5 Mart 2017 Pazar günü saat 19.00’da başlayıp yaklaşık 2 saat süre ile devam edecek programda, yapılan anayasa değişikliği maddeleri de tek tek ele alınacak…
Mustafa Yazgan kimdir?
1940 tarihinde Gaziantep’te doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İdari Şubesi’nden 1963’te mezun oldu. Aynı fakültede doktora çalışması yaptı. Türkiye ve Orta-Doğu Amme İdaresi Enstitüsünde asistan oldu.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nda Özel Kalem Müdürü ve Batı Dilleri Mütercimi, Milli Prodüktivite Merkezi’nde uzman olarak görev yaptı. 1971–76 yılları arasında yayıncılık yaptı. Sanayi Bakanlığı’nda müşavirlik görevinin ardından yeniden 1979”da yayıncılığa başladı. Kültür Bakanlığında müşavirlik yaptığı 1981 yılında çocuk yayınlarını sürdürdü.
Gazetecilik ve yazarlık yapan Yazgan, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda konferans verdi.
Mustafa Yazgan’ın, birçok gazete ve dergide yazı ve şiirleri yayımlandı. Yeni Ülkü, Düşünen Adam, Adalet, Yeni İstiklâl, Büyük Doğu, Yeni İstanbul, Yeni Devir, Sebil ve Vesika gibi gazete ve dergilerde göründü.
Ömer Vehbi Hatipoğlu Kimdir?
1953 Yılında Hazro Diyarbakır’da doğdu. Hazro Merkez İlkokulu (1965), Siirt Lisesi (1979), Diyarbakır Eğitim Enstitüsü (1973), Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (1982) mezunu. Orta dereceli okullarda bir süre öğretmen ve idareci (1973-77) olarak çalıştıktan sonra MEB merkez teşkilatında görev alarak şube müdürlüğü (1977), eğitim uzmanlığı (1978), Bakanlık Müşavirliği (1978-84), Talim ve Terbiye (1984) ve Yayımlar Dairesi Başkanlıklarında bulundu (1985). Görevinden ayrılarak Mesaj Yayınları’nı kurdu, çıkardığı Panel dergisini yönetti (1989). EGO Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. 1995 genel seçimlerinde RP’den, 1999’da FP listesinden Diyarbakır milletvekili seçildi. Yazı ve şiirleri Pınar (1989), Türk Edebiyatı (1985), Milli Gazete (1987-1989), Panel (1989) dergi ve gazetelerinde yayımlandı. Şiirlerinin bir bölümü kaset olarak çıktı.
Öte yandan Beykoz EVET platformunun şu isimler tarafından kurulduğu ifade edildi:
İlhan Tekant
Ekrem Tuncer
Sedat Kuvel
Murat Taşçı
Şenol Çelik
Alaattin Çöker
Kemal Altuner
Kadir Yeşilbaş
Şahabbettin Bingöl
Salim Kararmaz
Ercan Sarı
Murat Selçuk
Rasim Köse
Remzi Çevik
Ömer Aydoğan
Dursun Ali Düzgit
Murat Tosun
Turan Bak
Muzaffer Kolcu
Kaynak: Dost Beykoz